Jacky Mathijssen heeft boodschap voor supporters van Genk

Jacky Mathijssen heeft boodschap voor supporters van Genk

Gepubliceerd: dinsdag 19 april 2016 om 10:30di 19-04-2016 om 10:30

Met Racing Genk moet Club Brugge woensdag een lastige klip omzeilen, en dat vindt ook ex-coach Jacky Mathijssen. Hij geeft aan dat Genk zijn ex-ploeg meteen naar de keel moet grijpen, dat met hulp van de fans.

Mathijssen geniet van de sfeer in de Cristal Arena, die de ploeg volgens hem ook enorm kan helpen. "Ik kan voor woensdag maar één raad geven aan de supporters van KRC Genk: speel jullie rol als twaalfde man! Ze moeten daarvoor gewoon meegaan in het enthousiasme dat de spelers nu al enkele weken uitstralen op het veld. Het huidige Genk voetbalt met lef, het grijpt ploegen als Oostende en Zulte Waregem meteen naar de keel", aldus Mathijssen in Het Belang Van Limburg.

De wederopstanding van Genk heeft natuurlijk nog andere duidelijke redenen. "Die positieve manier van voetballen komt voort uit de veldbezetting. Peter Maes kiest voor vijf aanvallende spelers, omdat Ndidi samen met het sterke duo Kabasele-Dewaest het centrum op slot kan houden. Cruciaal daarbij is de rol van Pozuelo, die bijzonder balvast is. Steeds meer trainers kiezen voor een technisch sterke speler zo laag op het veld, omdat die met één verrassende draaibeweging de ruimte kan creëren die er zeker in Play-Off 1 zelden ligt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws