Origi looft andere Rode Duivel: Altijd de eerste om voor een ander te juichen

Origi looft andere Rode Duivel: "Altijd de eerste om voor een ander te juichen"

08-04-2016 18:10

Het duurde even, maar Divock Origi is momenteel naam aan het maken in Engeland. Vincent Kompany ging hem jaren geleden al voor. In een interview met Fan haalt de aanvaller van Liverpool de loftrompet voor zijn collega Rode Duivel, die bij Manchester City speelt, boven.

Bij de Rode Duivels kreeg Origi veel raad van Kompany. "Vincent Kompany heeft mij fantastisch goed opgevangen bij de nationale ploeg. Ik herinner me die allereerste trainingen nog heel goed. Ik deed vooral mijn best om anderen te laten spelen, maar hij moedigde me aan om open te draaien en op doel te trappen. Ik volgde zijn raad op en begon meer en meer te scoren. Hij was oprecht blij voor me."

Origi kijkt echt op naar Kompany. "Hij zal altijd de eerste zijn om voor een ander te juichen als die iets moois bereikt. Na de verloren League Cup-finale tegen Man City kwam hij ons voor het vieren eerst even troosten. Dat getuigt van grote klasse. Vincent is op en ook naast het veld een echte leidersfiguur. En hoe lang draait hij al mee? Als jonge voetballer was hij al een voorbeeld voor mij."