Anderlecht moet het opnieuw drietal weken zonder middenvelder doen

Anderlecht moet het opnieuw drietal weken zonder middenvelder doen

08-03-2016 07:14
1

2016 is voorlopig niet het jaar van Leander Dendoncker. De middenvelder was amper terug fit na een vervelende blessure aan de adductoren, die hem na de winterstage van La Manga lang van het veld hield. Tegen Royal Excel Moeskroen stond hij in principe in de basis, maar viel hij terug uit tijdens de opwarming. Hij is een drietal weken out.

De middenvelder herviel in zijn oude blessure en zal er donderdag tegen Shakhtar Donetsk dus zeker niet bijzijn. De verwachting is dat hij een drietal weken out is en terug fit zou moeten zijn tegen het begin van de Play-Offs. Bij Anderlecht haalden ze opgelucht adem, weet Het Nieuwsblad. Er werd namelijk gevreesd voor een langere inactiviteit.

Andy Najar is nog onzeker voor de Europese confrontatie. De Hondurees liep eveneens tijdens de opwarming zaterdag een blessure op, aan de kuit weliswaar. Bij Anderlecht hoopt iedereen dat Najar fit geraakt, want er is geen alternatief. Rafael Galhardo staat niet op de Europese lijst en Michael Heylen komt centraal beter tot zijn recht.