Cercle Brugge verliest verrassend punten, Eupen doet wat het moet doen

Cercle Brugge verliest verrassend punten, Eupen doet wat het moet doen

21-02-2016 17:45

Cercle Brugge heeft in de Proximus League een slechte zaak gedaan. Bij Coxyde, de laatste in de stand, kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Eupen en Lierse wisten wel te winnen. 

Coxyde - Cercle Brugge: 2-2
Cercle Brugge heeft in de strijd om de titel averij opgelopen. Bij de nummer laatst kon trainer Frederik Vanderbiest niet rekenen op 6 spelers en dat kwam de vereniging uiteindelijk duur te staan. In de slotfase gaf het 1-2 voorsprong (na goals van Ivan Yagan en Faris Haroun) uit handen. Joey Millimono bezorgde de thuisploeg een punt. Door het gelijkspel telt Cercle Brugge nu een achterstand van 6 punten op leider Antwerp (51 punten).

Patro Eisden Maasmechelen - Eupen: 1-2
Henry Chukwuemeka was bij Eupen de grote man. Hij scoorde 2 keer voor Eupen in Limburg. Khalil Lambin had de thuisploeg nog op voorsprong gebracht, maar uiteindelijk verloor Patro opnieuw. De Limburgers blijven 3e laatste in de stand. Eupen staat 5e met 42 punten.

Seraing United - Lierse: 0-2
Lierse deed in de strijd om het behoud een goede zaak door met 0-2 te gaan winnen op het veld van Seraing. Het telt nu 4 punten minder dan nummer 8 Union.