De Witte vindt dat Gentenaar Gouden Schoen moest winnen: Onderschatte speler

De Witte vindt dat Gentenaar Gouden Schoen moest winnen: "Onderschatte speler"

09-01-2016 16:15

Aanstaande woensdag vindt in Lint de uitreiking van de Gouden Schoen plaats. Wie de opvolger wordt van Dennis Praet is nog koffiedik kijken, maar de kans is groot dat een speler van landskampioen AA Gent de begeerde prijs in ontvangst mag nemen. Voorzitter Ivan De Witte vindt dat er in het verleden enkele Gentenaars over het hoofd werden gezien. "Bernd Thijs verdiende hem te winnen."

Naar aanloop van de uitreiking volgende week kreeg voorzitter Ivan De Witte van Het Laatste Nieuws de vraag wie de Gouden Schoen in het verleden verdiende. "Ik weet dat Michel Louwagie Bryan Ruiz zal zeggen, maar ik ga voor Bernd Thijs. Hij had bijzondere kwaliteiten. Als hij er niet bij was, had je een andere ploeg", aldus de voorzitter. "Hij was een onderschatte speler, die het spel goed zag en een uitstekende balbehandeling had."

Louwagie springt zijn baas bij en blikt terug op het seizoen 2012-2013, waarin Gent pas twaalfde eindigde. "Dat kwam deels door de zware blessures van Bernd", aldu de manager. "Als hij fit was gebleven, hadden we nooit zo'n moeilijk jaar gekend."