Gemotiveerde aanwinst OHL vierde kerstmis op trainingsveld: Ik miste ritme

Gemotiveerde aanwinst OHL vierde kerstmis op trainingsveld: "Ik miste ritme"

07-01-2016 00:01

Oud-Heverlee Leuven haalve halverwege december al zijn eerste versterking binnen. Het haalde met de Fransman Jean Calvé een brok ervaring binnen. Op stage werkte hij alvast zijn conditionele achterstand weg.

"Kerstmis vierde ik op de terreinen aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee", zegt een zichtbaar gemotiveerde Calvé op de clubwebsite van OHL. Daar werkte hij namelijk met de physical coach zijn trainingsachterstand zoveel mogelijk weg. "Het is van vorig seizoen geleden dat ik nog een wedstrijd heb gespeeld. Ik bleef wel meetrainen met een vierdeklasser in de buurt van Parijs. Maar je mist uiteraard wat ritme. Net daarom ben ik tussen Kerst en Nieuwjaar hard blijven verder werken."

Ondertussen trok Calvé met de club mee op stage. Dat bevalt hem zeer goed "Hier op de oefenstage deel ik de kamer met Croizet. Ik kende hem niet uit de Franse competitie, maar het klikt tussen ons. Ik voel me echt goed in deze familiale club. Zowel spelers, technische staf als de mensen daarrond helpen me waar ze kunnen. Bij deze club vind je geen vedetten of spelers met streken", zegt hij enthousiast. "Je leeft hier acht dagen lang 24 uur op 24 met elkaar samen. Gelukkig spreken zowat alle spelers Frans. Dat heeft mijn inburgering bevorderd. Zelf spreek ik ook een mondje Engels. Handig om met de niet-Franstalige spelers te communiceren. Dat Engels pikte ik op toen ik bij Sheffield United aan het werk was."