Details lekken uit: vier voetballers verdacht van groepsverkrachting van vrouw

Details lekken uit: vier voetballers verdacht van groepsverkrachting van vrouw

24-12-2015 08:20

Er komen meer details aan het licht over de verkrachtingszaak rond Hervé Kage en Aboubakar Kamara. Het duo van KV Kortrijk wordt samen met nog twee andere voetballers verdacht van groepsverkrachting van een twintigjarige vrouw. Kage en Kamara zouden bovendien alles gefilmd hebben. "Het gebeurde op het appartement van Kage", zegt een getuige in Het Nieuwsblad.

"Die avond was de sfeer nogal los. En plots gebeurde het gewoon", zegt B., een 22-jarige voetballer. Volgens hem dateert het al van drie maanden geleden. De man beweert dat hij zelf niet heeft meegedaan, maar geeft wel aan dat Kage, Kamara en nog twee andere profvoetballers seks hebben gehad met een West-Vlaamse vrouw.

Gefilmd

Het incident zou ook gefilmd geweest zijn door de voetballers. De weken daarop werd het rondgedeeld in verschillende voetbalkleedkamers. Toen de vrouw dat te horen kreeg, besliste ze om naar het gerecht te stappen en klacht in te dienen wegens verkrachting.

B. neemt het op voor zijn voetbalvrienden. "Ze was niet dronken, en niet onder invloed. Zij heeft het initiatief genomen." Het Kortrijkse parket bevestigde woensdag dat er een onderzoek loopt tegen de mannen, wegens zedenfeiten (verkrachting.)