Goed nieuws voor AA Gent: Lyon-coach Fournier zal moeten schuiven in zijn defensie

Goed nieuws voor AA Gent: Lyon-coach Fournier zal moeten schuiven in zijn defensie

24-11-2015 08:54

Zorgen voor coach Hubert Fournier. In de defensie mist de Lyon-trainer twee vaste pionnen. Samuel Umtiti, problemen met de heup, en Christophe Jallet, gebroken rib, zullen er niet bij zijn tegen AA Gent. 

Een aderlating voor trainer Fournier, want Umtiti stond in Gent nog in de basis, terwijl Jallet inviel en toen de 0-1 voor scoorde Olympique Lyon. De Lyon-coach heeft nog wel keuzes met vervangers Lindsay Rose, Bakary Koné en Milan Bisevac, maar hun gebrek aan wedstrijdritme baart hen zorgen."Onze situatie blijft hoe dan ook dezelfde: we kunnen ons geen misstap meer veroorloven", vertelt hij in Het Laatse Nieuws.

In Lyon is er nog altijd hoop op kwalificatie voor de volgende ronde. "Met amper één punt waren we normaal gezien al uitgeschakeld, maar we hebben nog een kans. Al hebben we ons lot niet meer in eigen handen", aldus coach Fournier.

Gemiste kans

Natuurlijk lieten ze in Gent wel twee punten liggen tegen tien man. "Dat we in België niet gewonnen hebben, was onze eigen schuld. We hadden de kansen, met elf tegen tien, en misten zelfs een penalty. Die wedstrijd heeft ons verder verloop in deze campagne wat gehypothekeerd", besluit Fournier.