Geruchtenmolen draait op volle toeren: deze interessante transfers liggen op tafel

Geruchtenmolen draait op volle toeren: deze interessante transfers liggen op tafel

28-10-2015 12:37

Een kleine twee maand geleden sloot de zomermercato, vandaag draait de geruchtenmolen alweer op volle kracht. Niet alleen internationale sterren worden aan opvallende clubs gelinkt, ook in de eigen Jupiler Pro League valt er opmerkelijk transfernieuws te rapen.

Jupiler Pro League

Over uitgaande transfers durven clubs wel eens te zwijgen in alle talen. Anderlecht daarentegen communiceert glashelder over de onvermijdelijke transfer van Anthony Vanden Borre. Manager Herman Van Holsbeeck geeft aan dat het zorgenkind van Neerpede sowieso moet vertrekken in januari. 

Lukas Van Eeno, middenvelder bij KV Kortrijk, kreeg een contractvoorstel tot 2019 van zijn club. KV Kortrijk doet het sportief erg aardig dit seizoen, dus moest Van Eeno niet lang twijfelen om te tekenen. 

Ook Zulte Waregem is aan een sterk seizoen bezig. Smaakmakers aan de Gaverbeek zijn Mame Thiam en Abdou Diallo. Gesprekken om beide heren nog een jaartje langer te huren zijn inmiddels geopend.

Premier League

De laatste weken is er al heel wat (digitale) inkt gevloeid over de bekoelde relatie tussen José Mourinho en Eden Hazard. Die laatste bezegelde gisteren misschien wel het lot van zijn coach, door de beslissende penalty in de Capital One Cup tegen Stoke te missen. Volgens sommige kranten en websites zou Hazard op weg zijn naar Real Madrid, maar nu tonen ook Manchester United en Manchester City interesse om de Rode Duivel aan zich te binden. 

Door de aanhoudende tegenvallende resultaten lijkt zelfs de toekomst van succescoach Mourinho onzeker op Stamford Bridge. De Portugees zou al gepolst hebben bij PSG en Inter. De Italianen zien Mourinho ongetwijfeld graag komen, want met Inter won hij  in 2010 de Champions League. 

Voormalig Rode Duivel Sebastien Pocognoli zit week in week uit op de bank bij zijn club West Bromwich Albion. In januari zou de koploper in de Engelse Tweede Klasse, Brighton & Hove Albion, hem op huurbasis willen overnemen. 

Ligue 1

Ook bij Paris Saint-Germain staat er heel wat te gebeuren. Target nummer één blijft Cristiano Ronaldo, maar de Franse kampioen ziet ook de komst van Neymar wel zitten. De Braziliaan zou een waardig alternatief zijn als de Portugese superster voor het aanbod van PSG bedankt. 

Door de hete adem van Ronaldo en Neymar lijkt het dan ook zeker dat Zlatan Ibrahimovic deze zomer vertrekt uit de Franse hoofdstad. De koning van het Parc des Princes zou Pirlo, Lampard en Gerrard achterna willen, en zou al met Miami gepraat hebben. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.