Ex-Rode Duivel weg bij vierdeklasser: Te weinig kwaliteit

Ex-Rode Duivel weg bij vierdeklasser: "Te weinig kwaliteit"

26-10-2015 18:00

De samenwerking tussen vierdeklasser Ingelmunster en Lorenzo Staelens komt wel heel snel ten einde. De West-Vlamingen delen namelijk mee dat Staelens er na twee weken zelf de brui aan geeft.

De voormalige Rode Duivel had nog geen contract getekend bij de vierdeklasser, hij kan dus gaan en staan waar hij wil. Toch is het een verrassing dat hij nu al zijn biezen pakt. Staelens zelf legt aan Sporza uit waarom hij precies weggaat bij Ingelmunster. "Er is te weinig kwaliteit om de doelstelling van de voorzitter, eindigen in de top 3, te ambiëren. Ook de te hoge opstapvergoeding bij interesse uit eerste klasse of het buitenland, speelde mee in mijn beslissing".

Opmerkelijk: zondag gaf Staelens nog een interview aan de lokale zender WTV, daarin legde hij uit dat hij veel ambitie had met de ploeg en dat hij hogerop wilde. Dat laatste lijkt te kloppen, maar waarschijnlijk niet op de manier die Ingelmunster in gedachten had. Staelens lijkt er in ieder geval op te speculeren dat er in een hogere klasse snel een plaatsje vrijkomt.