Breaking news

KAA Gent verliest en heeft 0 op 15 in Europa League

Belgische enclave loopt in de KNVB-beker een blamage op bij amateurclub

Belgische enclave loopt in de KNVB-beker een blamage op bij amateurclub

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2015 om 18:43wo 23-09-2015 om 18:43

De Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven is woensdag verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB-beker. De club met tien Belgen op de loonlijst ging nipt ten onder bij amateurclub Koninklijke HFC.

De Brabantse club doet het in de competitie nochtans niet slecht en staat voorlopig op een derde plek in de Jupiler League. Eindhoven kwam zelfs op voorsprong dankzij een vrije trap van Milan Massop.

Na de rust boog HFC de achterstand binnen een kwartier echter helemaal om. Via Gertjan Tamerus, Rachid El Yaakoubi en Mike van den Ban kwam de Haarlemse club op 3-1 te staan. Met nog een kwartier te spelen bracht Wimilio Vink opnieuw spanning in de wedstrijd, maar de Eindhovenaren konden een blamage niet meer voorkomen.

FC Eindhoven is dit jaar een ware Belgische enclave geworden. Met Sebastiaan De Wilde, Timothy Durwael, Maxime Gunst, Chiro N’Toko, Dario Van den Buijs, Fries Deschilder, Tom Van Imschoot, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte en Jinty Caenepeel lopen er tien Belgen rond in het Jan Louwers Stadion. Ook Anil Koç, ex-Standard en ex-STVV verdedigt de kleuren van de tweede club uit Eindhoven.

De Wilde, Van den Buijs, Vandeputte, Swinnen en Koç stonden in het basiselftal van FC Eindhoven. Met nog twintig minuten te spelen kwam Deschilder op het veld voor Swinnen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws