Zal de jonge Melnjak zijn basisstek kunnen vasthouden bij Sporting Lokeren?
Interview met Melnjak

Zal de jonge Melnjak zijn basisstek kunnen vasthouden bij Sporting Lokeren?

20-07-2015 13:14

Dario Melnjak streek enkele maanden geleden neer in Daknam. Sindsdien kon de Kroaat al enkele basisplaatsen afwingen. Dat was geen makkelijke opdracht met concurrenten als Denis Odoi en Georgios Galitsios. Tijd om de jonge linksachter eens beter te leren kennen.

"Op een goeie dag meldde mijn agent me dat er interesse was van een club uit België", vertelt Melnjak in De Sportinger. Vorige zomer kwamen mijn club en Lokeren er nog niet uit, maar toen de wintermercato aanbrak klopte Lokeren opnieuw aan. Opnieuw wou mijn coach me niet laten gaan omdat we in hevige degratiestrijd zaten, maar uiteindelijk zijn beide clubs er toch uitgeraakt."

"In mijn carrière heb ik steeds hard moeten vechten. Ik was altijd al klein voor mijn leeftijd en ook fysiek hadden mijn ploeggenoten steeds een streepje voor. Maar ik heb nooit opgegeven. Ik heb alle reeksen van het Kroatisch voetbal doorgelopen en uiteindelijk ben ik nu hier in Lokeren terechtgekomen."

"Ondertussen ben ik ook volledig aangepast aan België", gaat de Kroaat verder. "Dat was heel moeilijk in het begin voor mij, want ineens zag ik mijn familie niet meer iedere dag. Ook het verkeer en het eten is hier helemaal anders. Maar het begint te lukken. Mijn familie komt mij nu bezoeken, zodat ik met kan concentreren op het voetbal en ik heb ook geleerd dat voorang van rechts hier alijd telt. Ook al komt de andere uit een klein straatje gereden", lacht Melnjak.