Officieel: Lokeren haalt jonge verdediger en Servische vervanger voor De Pauw

Officieel: Lokeren haalt jonge verdediger en Servische vervanger voor De Pauw

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2015 om 12:26do 18-06-2015 om 12:26

Lokeren heeft niet lang zitten treuzelen op de transfermarkt. Nog geen volledige dag na het vertrek van Nill De Pauw bij de Waaslanders hebben ze al een vervanger gevonden. De 28-jarige Serviër Marko Miric tekende een contract voor drie seizoenen met optie tot één jaar bij Lokeren. Daarnaast komt ook de talentvolle 19-jarige Joey Dujardin over.

Miric is een ex-speler van Slaven Belupo, een Kroatische eersteklasser en kwam verschillende keren uit voor de nationale ploeg van Servië. De rechterflankspeler was enorm tevreden met zijn overgang. "Natuurlijk ken ik Lokeren, elke zichzelf respecterende speler kent een club met zoveel geschiedenis", zegt hij op de clubwebsite.

"Ik ben vereerd door het vertrouwen dat de club in mij heeft. Het komt er nu op aan te bewijzen dat vertrouwen waard te zijn. Ik kijk nu uit naar een appartement en hoop dat mijn vrouw en dochtertje snel ook naar België kunnen komen. Ik sta nu al te popelen om met de groep te kunnen trainen", aldus Miric.

Dujardin

Naast de transfer van Miric, kon Lokeren ook Dujardin overtuigen om voor Lokeren te komen voetballen. De jonge centrale verdediger werd opgeleid bij Moeskroen, maar kwam het afgelopen seizoen uit voor Zulte Waregem, waar hij enkele keren in de basis stond.

"Joey is jeugdinternational bij de -19 en is iemand van wie we verwachten dat hij snel zal doorgroeien naar het eerste team", zegt sportief directeur Willy Reynders. "Eerder haalden we ook al Dieter Cremers, een jonge doelman die bij Genk zijn opleiding genoot. We zijn nog met een paar jonge Belgen bezig. Jongens die misschien nog net niet inzetbaar zijn, maar dat zeker snel zullen worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws