'Wènger haalt 'Big Ben-der' naar Londen en aast ook op tweetal uit Frankrijk'
AS Monaco-middenvelder is een alternatief

'Wènger haalt 'Big Ben-der' naar Londen en aast ook op tweetal uit Frankrijk'

14-06-2015 12:40
4

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zijn transferdoelwitten voor komend seizoen geïdentificeerd. De Franse trainer aast op Lars Bender, middenvelder van Bayer Leverkusen, en hoopt bovendien twee spelers over te nemen van Olympique Lyon. 

Bender (26,foto) wordt al enkele seizoenen gelinkt aan Arsenal. Ook afgelopen zomer zouden de Londenaren een bod hebben uitgebracht op de international, maar dat wimpelde Leverkusen toen nog af. Arsenal klopt nu opnieuw aan in Duitsland en hoopt voor vijfentwintig miljoen euro beet te hebben, zo weet The Sun. Een alternatief voor Bender is Geoffrey Kondogbia (AS Monaco). De Fransman lijkt echter naar Valencia óf AC Milan te verkassen. 

Wènger gaat binnenkort ook bij Olympique aankloppen om te informeren naar zowel Alexandre Lacazette als Nabil Fekir. De 24-jarige Lacazette werd afgelopen seizoen topscorer van de Ligue 1 en staat eveneens in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Liverpool. Wènger hoopt zijn 'Franse connectie' te gebruiken om de spits te overtuigen van een transfer naar Londen.

Hetzelfde geldt voor Fekir (21), één van de grootste talenten van Frankrijk. De creatieve middenvelder, die onlangs zijn eerste doelpunt maakte voor de nationale ploeg, kost net als Lacazette minimaal twintig miljoen euro.