Opvallende transfer: geflopte Bruggeling mag samenwerken met wereldcoach
Rijke club kan mooie trainer binnenhalen

Opvallende transfer: geflopte Bruggeling mag samenwerken met wereldcoach

05-06-2015 07:36

Herinnert u zich Shangyuan Wang nog? De kans bestaat van niet, want de Chinees kon bij Club Brugge nooit potten breken. Hij kwam als goedkope opportuniteit en scoorde in zijn eerste wedstrijd een wereldgoal tegen Charleroi, maar dat was ook zijn laatste wapenfeit. Zijn stapje terug richting China is echter ook niet van de poes.

Bij Guangzhou Evergrande speelt hij regelmatig voor 70.000 mensen, en nu kan hij dat ook nog doen met een topcoach op de bank. Niemand minder dan Felipe Scolari, ex-bondscoach van Brazilië en Portugal, heeft een contract getekend bij de Chinese club. Ze houden daar blijkbaar van bekende namen, want Scolari lost Fabio Cannavaro af als coach. Voor Cannavaro was het zijn eerste job als trainer, nu zoekt de club dus iemand met pakken meer ervaring. 

Wang zelf moet wel nog stevig bikkelen voor zijn plaatsje, hij mocht nog maar acht keer meespelen met de formatie. Dat Guangzhou zijn geld graag besteedt aan Brazilianen is daar wel niet vreemd aan: de kapitaal krachtige Chinezen kunnen zelfs spelers van Braziliaanse topclubs overnemen, en die krijgen omwille van de publiciteit voorrang op spelers uit eigen land.