Ticketprijzen EK 2016 eindelijk bekend: finale kost stukken van mensen
Wie finale wil zien moet diep in de buidel tasten

Ticketprijzen EK 2016 eindelijk bekend: finale kost stukken van mensen

13-05-2015 08:19

Om onze Rode Duivels het WK te zien winnen moet je aardig wat over hebben, letterlijk en figuurlijk. De organisatie van het EK 2016 heeft zijn prijzen bekendgemaakt, en voor de finale zijn ze niet echt democratisch.

Niet getreurd, een gewone poulewedstrijd is perfect haalbaar. Voor 25 euro mag je al binnen, het wordt dus drummen eens de ticketverkoop opent: dat gebeurt tussen tien juni en tien juli van dit jaar, maar er komen kennelijk nog momenten waarop tickets kunnen worden gekocht. Voor veel supporters, ook veel Belgische, wordt het nagelbijten om een ticket te kunnen reserveren.

Wie iets kapitaal krachtiger is kan ook naar de finale gaan kijken: die kost 895 euro. Hou in gedachten dat we het niet hebben over een VIP-arrangement of de beste plaats in het stadion. De prijzen beginnen vanaf 895 euro. Dat is een flink pak hoger dan de goedkoopste tickets die vorig jaar in Brazilië te koop waren. Daar kon je de finale al voor een schamele 440 euro gaan bekijken. Veel verschil maakt het natuurlijk niet voor de FIFA, zij kunnen sowieso op een vol huis rekenen.