Is ex-Cerclist helemaal klaar voor de wereldtop? Ik twijfel nog
Beest op het middenveld zou naar Liverpool kunnen

Is ex-Cerclist helemaal klaar voor de wereldtop? "Ik twijfel nog"

26-03-2015 22:04

Wie de Portugees William Carvalho ooit zag spelen bij Cercle Brugge had waarschijnlijk nooit gedacht dat hij ooit veertig miljoen euro waard ging zijn. Toch lijkt alles in die richting te wijzen, want Manchester United en Liverpool willen hem allebei dolgraag hebben. Is hij echt zo goed geworden sinds hij België verliet? De Portugese journalist Rui Santos nuanceert in Sport/Voetbalmagazine.

Carvalho doorliep alle jeugdreeksen bij FC Porto, maar was nooit echt een topper. Daarom mocht hij ook op huurbasis vertrekken naar Cercle, dat hem kreeg als vervanger van Renato Neto. Zelfs bij het bescheiden groen-zwart kreeg Carvalho weinig erkenning. Onder Foeke Booy zat hij zelfs regelmatig op de bank.

Eens terug in Portugal gaf coach Leonardo Jardim hem meteen een plaats in de A-kern: een meesterzet. "Ik dacht niet dat hij het tot in de A-ploeg ging schoppen", aldus Santos. "Maar Jardim geloofde in hem en hij kreeg gelijk want Carvalho speelde werkelijk een fantastisch eerste seizoen"

Fantastisch genoeg om het ook in een hoger aangeschreven competitie waar te maken? "Mijn enige twijfel is zijn gebrek aan snelheid. Ik vrees dat hij op het hoogste niveau bij snelle counters soms te kort zal komen. Maar hij is heel goed in de balrecuperatie en zal met zijn positionering veel kunnen oplossen."