Ghanese Messi denkt nog niet aan terugkeer naar Anderlecht

Ghanese Messi denkt nog niet aan terugkeer naar Anderlecht

Gepubliceerd: vrijdag 6 februari 2015 om 17:59vr 06-02-2015 om 17:59

Ghana plaatste zich donderdagavond voor de finale van de Africa Cup. Het versloeg gastland Equitoriaal Guinnee met 3-0. In de finale nemen de Ghanezen het op tegen Ivoorkust. Ghanees en Anderlecht-speler Frank Acheampong wacht dus een moeilijke klus.

Het was een erg bewogen avond in Equitoriaal Guinnee. De fans van Guinnee bekogelden de Ghanezen met projectielen. Anderlecht-speler Acheampong was onder de indruk.

"Het is geweldig om in mijn eerste Africa Cup meteen de finale te spelen, maar de wedstrijd zelf laat een wrange nasmaak. Toen de thuissupporters voelden dat ze de wedstrijd gingen verliezen, begonnen ze met projectielen naar onze bank te gooien. Net op het moment dat ik mocht invallen, vielen ze ook onze supporters aan. Hierdoor lag de wedstrijd lange tijd stil. Er was zelfs een helikopter nodig om de gemoederen te bedaren", vertelt de flankaanvaller op de website van Anderlecht.

Al het supportersgeweld deert Acheampong helemaal niet. Hij kijkt er naar uit om de sterren van Ivoorkust het vuur aan de schenen te leggen.

"Het doel is bereikt en we hebben dan ook goed gevierd na de wedstrijd. De finale tegen Ivoorkust belooft heel spannend te worden, maar we gaan er alles aan doen om de hoofdprijs binnen te halen. Jammer dat mijn goede vriend Cyriac niet van de partij is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws