Nieuw hoofdstuk in loopbaan Gerrard: 'Ik denk dat dit een 'match made in heaven' is'
"Galaxy is de meest succesvolle club in de Major League Soccer"

Nieuw hoofdstuk in loopbaan Gerrard: 'Ik denk dat dit een 'match made in heaven' is'

07-01-2015 17:45

Steven Gerrard vertrekt bij zijn geliefde Liverpool FC om zijn carrière een nieuwe wending te geven. De middenvelder, icoon van Liverpool, gaat aan de slag bij LA Galaxy. Hij kijkt ernaar uit naar de nieuwe periode in zijn loopbaan.

"Ik ben erg blij dat ik aan het volgende hoofdstuk in mijn carrière kan beginnen in de Verenigde Staten bij LA Galaxy", aldus Gerrard op de website van zijn nieuwe werkgever. "Galaxy is de meest succesvolle club in de Major League Soccer. Ik kijk ernaar uit om in de komende jaren met de club te strijden om meer kampioenschappen."

"Mijn gesprekken met Bruce Arena (trainer, red.) en Chris Klein (voorzitter, red.) verliepen erg positief en de toekomst van het team ziet er rooskleurig uit. Ik streef ernaar om LA Galaxy aan meer titels te helpen en om een impact in Los Angeles te maken. Ik zal alles geven voor de club", zegt Gerrard.

"Ik denk dat dit een match made in heaven is, om eerlijk te zijn. Ik wil mijn carrière sterk beëindigen. Ik wil prijzen pakken en bekers toevoegen aan mijn collectie. In de tussentijd wil ik er alles aan doen om Liverpool te helpen in het restant van het lopende seizoen, voordat ik aan mijn verblijf bij Galaxy begin", besluit Stevie G zijn relaas.

Gerrard is bezig aan zijn 28e jaar bij Liverpool, maar heeft met die club nooit een Premier League-titel gepakt. Aankomende zomer komt er dus een einde aan het lange verblijf van de middenvelder bij The Reds.