Moeskroen mag definitief verder zoeken: Premjer Liga is de volgende stap
Frank Vercauteren staat met Samara op een hoopgevende vierde plaats

Moeskroen mag definitief verder zoeken: "Premjer Liga is de volgende stap"

03-01-2015 10:56

Frank Vercauteren werd niet voor het eerst dit seizoen in verband gebracht met een nieuwe opdracht in eigen land. Na de soap met Racing Genk is de oefenmeester echter geleerd.

Vercauteren maakte zo snel mogelijk duidelijk dat Moeskroen geen kans maakt op zijn handtekening. Zaterdag maakt hij in Het Laatste Nieuws ook nog eens duidelijk dat hij wel degelijk met ambitie aan de slag is in het koude Samara. "De Premjer Liga is de volgende stap. Het is ook voor mij een mooi vooruitzicht om tegen Zenit en CSKA Moskou te voetballen." Begin maart mag Vercauteren alvast eens proeven van die ervaring. Dan ontvangt Samara CSKA Moskou in de kwartfinale van de beker.

"Samara draait in België zeker mee in de middenmoot", doet Vercauteren ook allesbehalve lacherig over het niveau van zijn club. Wanneer de competitie in maart hervat wordt, zal het wel beter moeten. Vercauteren en Samara eindigden 2014 met een zeven op achttien en twee nederlagen tegen directe concurrenten voor de promotie. Met nog dertien wedstrijden voor de boeg telt Samara vier punten achterstand op de tweede plaats en rechtstreekse promotie.