Chileense WK-ganger van Club Brugge kan Boskamp niet overtuigen
Francisco Silva speelt slecht tegen Charleroi

Chileense WK-ganger van Club Brugge kan Boskamp niet overtuigen

04-11-2014 07:41

Francisco 'Gato' Silva kreeg van Michel Preud'homme zondagavond nog eens de kans om zich in de basis te spelen bij Club Brugge. De Chileen verving de vermoeide Timmy Simons en begon als verdedigende middenvelder. Echt overtuigen kon hij niet.

Analist Johan Boskamp was niet bepaald onder de indruk. "Ik zweer het je: ik heb Silva op het WK zien spelen en daar deed hij het fantastisch", vertelt hij in Extra Time. "Toen speelde hij centraal achterin. Tegen Charleroi verloor hij elk duel en in de opbouw gaf hij alle ballen aan de tegenpartij."

Terechte wissel

In de tweede helft werd Silva al terug vervangen door Timmy Simons. "Hij had het ontzettend moeilijk. Ik weet niet of het komt doordat hij niet genoeg speelt. Elke bal leverde hij in tegen Charleroi. Hij werd terecht gewisseld voor Timmy", besluit Boskamp.

Silva wordt door Club Brugge gehuurd van het Spaanse Osasuna. De Chileen degradeerde vorig jaar met de Spaanse ploeg naar de tweede klasse. Dit seizoen moet hij afrekenen met de concurrentie van Timmy Simons, waardoor hij nog maar 351 minuten voor Club Brugge speelde.