Enorme bekerafgang B-team Manchester United vergroot zorgen Van Gaal
Topclub maakt zich belachelijk in League Cup

Enorme bekerafgang B-team Manchester United vergroot zorgen Van Gaal

26-08-2014 22:55
20

Trainer Louis van Gaal blijft vooralsnog weinig bespaard bij Manchester United. Na de zwakke start in de Premier League (één punt uit twee duels) beleefde de Engelse topclub dinsdagavond in de tweede ronde van de League Cup een enorme afgang.

De 'Mancunians' verloren bij het bescheiden MK Dons, dat uitkomt op het derde niveau, dramatisch met 4-0. Dat gebeurde uitgerekend op de dag dat Van Gaal met de Argentijnse international Ángel Di Maria de duurste aankoop ooit in de Engelse voetbalhistorie deed.

Van Gaal had voor een vrijwel compleet ander basisteam gekozen dan afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Sunderland (1-1). Alleen doelman David De Gea was weer van de partij. Topspelers als Robin van Persie en Wayne Rooney ontbraken in de keurkorps van Van Gaal.

MK Dons toonde zich tegen de B-ploeg van ManUnited zeer trefzeker. De Noord-Ier Will Grigg scoorde twee keer voor de thuisploeg. Benik Afobe bracht de derde en vierde treffer op zijn naam. Het ontredderde Manchester United verloor met Van Gaal eerder in de Premier League voor eigen publiek met 1-2 van Swansea City.

Trainer Ronald Koeman boekte met Southampton wel zijn eerste succesje. De oud-international zag zijn nieuwe ploeg met 2-0 winnen bij Millwall, dat op het tweede profniveau speelt. Jack Cork en Graziano Pellè (ex-Feyenoord) brachten de treffers op hun naam.