Thijs nog steeds teleurgesteld met noodgedwongen einde van carrière
Bernd Thijs houdt van job als assistent bij AA Gent

Thijs nog steeds teleurgesteld met noodgedwongen einde van carrière

22-08-2014 15:28

Bernd Thijs hing vorig seizoen noodgedwongen zijn schoenen voortijdig aan de haak bij AA Gent en stopte met voetballen. De voormalige middenvelder heeft als assistent-coach van Vanhaezebrouck bij AA Gent echter een leuk alternatief op voetballen gevonden.

"Ik ben nu enkele weken aan de slag en het bevalt me uitstekend. Dat we als team een goede start hebben genomen, maakt het ook net allemaal nog iets leuker. Al blijf ik het het nog steeds verschrikkelijk vinden dat ik zo moest stoppen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Eind vorig seizoen was Bernd Thijs samen met Peter Balette al even co-hoofdtrainer na het ontslag van Mircea Rednic. "Voor het seizoen startte, heb ik alles goed doorgenomen met Hein zodat ik ook meteen een goed zicht had op mijn taken. Ik heb natuurlijk nog veel te leren: bijvoorbeeld je eigen identiteit als coach ontwikkelen, dat doe je niet op enkele weken tijd."

De nieuwe assistent-coach van AA Gent heeft alvast veel ervaring om op te teren. De 36-jarige Thijs speelde in zijn voetbalcarrière voor Standard Luik, Racing Genk, Trabzonspor, Borussia Mönchengladbach en AA Gent. Ook voor de Rode Duivels mocht hij zes keer opdraven.