Geen Champions League voor Servisch kampioen
Standard en Genk liggen op de loer

Geen Champions League voor Servisch kampioen

07-06-2014 11:49

Rode Ster Belgrado speelt volgend jaar geen Europees voetbal. De Financial Fair Play doet met de kleine vissen wat het met de rijke ploegen niet kon doen.

Rode Ster, in een illuster verleden ooit winnaar van de Europacup 1, knoopte vorige maand aan met vervlogen successen door een eerste kampioenschap in zeven jaar te veroveren. Die status mag het nu niet verzilveren in de voorrondes van de Champions League vanwege excessieve betalingsachterstanden. De straf is opvallend genoeg veel strenger dan de 60 miljoen euro en selectie-inkrimping voor de Champions League die Manchester City en Paris Saint-Germain vorige maand kregen.

Het mislopen van Europees voetbal kan daarenboven wel eens het teken zijn voor de sterkhouders van de Serviërs om andere oorden op te zoeken. Darko Lazovic, wiens marktwaarde op 3,5 miljoen wordt geschat, staat in de belangstelling van Standard en Genk. De twee Belgische topploegen houden rekening met het vertrek van hun topspitsen Michy Batshuayi en Jelle Vossen. Vooral Standard heeft met Europees voetbal in het vooruitzicht een goede onderhandelingspositie.