thorgan Hazard van RSCA over Rode Duivels op EK 2024

Hazard schat kansen Rode Duivels in: "Gaan niet roepen dat we finale bereiken"

11 juni om 09:38

De Rode Duivels vertrekken woensdag richting Duitsland. Wie niet van de partij zal zijn is Thorgan Hazard. De 31-jarige winger kwam naar RSC Anderlecht om zich opnieuw in de kijker te spelen bij de nationale ploeg, maar ligt nog steeds in de lappenmand met een zware knieblessure. Hazard schat de kansen van de Rode Duivels in. 

Volgens Hazard zijn er meerdere kanshebbers op eindwinst. "Frankrijk, maar dat is niets nieuws", klinkt het bij Het Belang van Limburg. "Duitsland ook, want zij zullen als thuisland het team zijn waar alles om draait."

Wat met de Rode Duivels dan? "We zijn outsiders op dit EK", aldus Hazard. Volgens hem is de manier van spelen helemaal veranderd bij de nationale ploeg. "We hebben op de flanken jongens die elke tegenstander pijn kunnen doen. Op snelle counters, snelle omschakelingen is België supersnel en dodelijk."

Toch wil Hazard voorzichtig zijn met z'n uitspraken. "We gaan niet roepen dat we de finale zullen halen, hè. Laat de Rode Duivels maar naar Duitsland gaan als underdogs, dan kunnen ze hopelijk meedraaien tot in de eindfase van het EK", besluit Hazard. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.