Grote domper voor Nederland, Frenkie De Jong raakt niet fit en gaat niet mee naar EK

10 juni om 22:55
Laatste update: 10 juni om 23:00

Groot nieuws uit het kamp van Oranje: Frenkie de Jong gaat niet mee naar het EK in Duitsland. Dat meldt Voetbal International. De middenvelder herstelt onvoldoende van zijn enkelblessure.

De Jong maakte deze week zijn rentree op het trainingsveld en leek klaargestoomd te worden voor de eerste EK-wedstrijd tegen Polen. Het duel komt te vroeg - en nu blijkt dat hij helemaal niet in actie gaat komen in Duitsland. Het is een persoonlijk drama voor de middenvelder van FC Barcelona, die eind april geblesseerd geraakte in El Clásico tegen Real Madrid.

Voor Oranje en Koeman is het wegvallen van De Jong ook een enorme dreun. Het is geen geheim dat hij onder de bondscoach onomstreden is. De Jong was de enige international op wie Koeman wilde wachten. Hij mocht desnoods de eerste poulewedstrijden tegen Polen en Frankrijk missen. De Jong zou beginnen aan zijn derde eindtoernooi, na het EK in 2021 en WK in 2022.

Koeman zal in een later stadium bepalen of hij een vervanger voor De Jong aan de EK-selectie van Oranje wil toevoegen. De bondscoach heeft overigens meer zorgen: Teun Koopmeiners liep in de warming-up van de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0) een liesblessure op.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.