Tegenstander benadrukt: "Doku kan Mbappé van Rode Duivels worden"

10 juni om 13:29

De Rode Duivels wonnen zaterdag met 3-0 van Luxemburg. Verdediger Maxime Chanot vond de Rode Duivels sterk, maar was meer onder de indruk van Frankrijk. 

Luxemburg verloor in dezelfde week ook al met 3-0 van Frankrijk. "België heeft heel wat individueel talent, maar Frankrijk nog meer", aldus Chanot bij La Dernière Heure. "Het echte verschil is Kylian Mbappé. Hij is een grote speler, hij kan elke wedstrijd beslissen. Al moet ik zeggen dat ik ook onder de indruk was van Doku. Zijn versnelling is waanzinnig. Hij kan de Belgische Mbappé worden binnen enkele jaren. 

Chanot gelooft wel in de Rode Duivels voor het EK. "In 2018 had ik mijn geld op België gezet en had ik verloren. Ik ga dat risico dus niet meer nemen. Frankrijk zal de de favoriet zijn in een onderling duel, al zal het mijn hart breken. Ik ben geboren in Frankrijk, maar heb heel mooie tijden beleefd in België." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.