Rugnummers Rode Duivels op EK 2024 in Duitsland

Officiële rugnummers van Rode Duivels bekend, respect voor de routiniers

10 juni om 10:08
Laatste update: 10 juni om 10:08

Nu de uitzwaaiwedstrijd achter de rug is, staat het EK écht wel voor de deur. Ondertussen vinden we op de social media van de Rode Duivels de officiële rugnummers terug waarmee de spelers zullen aantreden. Opvallend is dat er heel wat respect is voor de zogenaamde 'routiniers'.

Ondanks hun afwezigheid krijgen zowel Kevin De Bruyne als Axel Witsel meteen hun rugnummer terug. Witsel zal zo aantreden met nummer 6, die hij terugkrijgt van Amadou Onana. Die laatste zal met nummer 23 spelen.

KDB was lang buiten strijd, maar krijgt - uiteraard - meteen z'n vertrouwde nummer 7 terug bij de nationale ploeg. Daarvoor speelde Jérémy Doku daarmee, maar die kiest nu nummer 22 voor de gelegenheid. Bij Manchester City speelt de pijlsnelle winger met nummer 11, maar die eer is nog steeds weggelegd voor Yannick Carrasco. 

De volledige lijst:
1. Casteels
2. Debast
3. Theate
4. Faes
5. Vertonghen
6. Witsel
7. De Bruyne
8. Tielemans
9. Trossard
10. Lukaku
11. Carrasco
12. Kaminski
13. Sels
14. Lukebakio
15. Meunier
16. Vranckx
17. De Ketelaere
18. Mangala
19. Bakayoko
20. Openda
21. Castagne
22. Doku
23. Onana
24. Vermeeren
25. De Cuyper

UPDATE: Er leek dan toch een klein foutje te staan in de communicatie van de Rode Duivels. Hoewel Vermeeren en Onana in de oefenwedstrijden met respectievelijk nummer 23 en 24 speelden, hadden zij in de officiële communicatie elkaars rugnummer gekregen. Dit werd ondertussen rechtgezet op de social media van de Rode Duivels. Vermeeren zal dus aantreden met nummer 23, Onana op zijn beurt met 24.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.