Degryse over de rol van De Bruyne bij De Rode Duivels voor EK 2024

"De Bruyne leider geworden, loopt niet weg bij Rode Duivels, geniet er zelfs van"

10 juni om 08:10
Laatste update: 10 juni om 08:31

Marc Degryse blikt vooruit op het EK 2024 van De Rode Duivels in Duitsland. Degryse heeft een goed buikgevoel over de kansen van de formatie van bondscoach Domenico Tedesco. Degryse geeft de huidige vorm van Kevin De Bruyne als voorbeeld.

Degryse geeft na de twee oefenmatchen tegen Montenegro en Luxemburg aan dat hij aangewezen is op zijn buikgevoel voor De Rode Duivels. Degryse vertelt over De Bruyne die na de match tegen Luxemburg content zijn verhaal kwam doen. “Ik zag een fitte, en gelukkige De Bruyne. Hij zit goed in zijn vel, fysiek en mentaal”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse praat verder over de rol van De Bruyne bij De Rode Duivels. “De Bruyne is na al die jaren de ontegensprekelijke leider van deze ploeg geworden. Hij weet dat iedereen naar hem kijkt en hij loopt niet weg van die verantwoordelijkheid — hij geniet er zelfs een stukje van”, aldus Degryse.

Degryse geeft tot slot aan dat De Rode Duivels alle signalen hebben van een omschakelingselftal. “. Enerzijds kan De Bruyne elke bal op de stropdas leggen, Doku kan met één actie een defensie kapot spelen, en met Lukaku heb je iemand die de ballen erin legt”, besluit Degryse.