Leicester City wil Graham Potter als nieuwe manager

Nieuwe coach voor Faes? 'Potter kan terugkeren naar Premier League'

9 juni om 12:21

Leicester City, club van Rode Duivel Wout Faes, heeft contact opgenomen met Graham Potter. Volgens The Telegraph geldt de Engelse manager, wiens naam ook nog met Feyenoord in verband wordt gebracht, als een belangrijke kandidaat om bij The Foxes het stokje over te nemen van Enzo Maresca. 

Maresca vertrok onlangs naar Chelsea. De 44-jarige Italiaan kende een succesvol seizoen met Leicester, dat promoveerde naar de Premier League. In de zoektocht naar een geschikte opvolger is het dus uitgekomen bij Potter. Hij geldt als een 'serieus' target, maar tegelijkertijd zijn The Foxes zich ervan bewust dat het een lastig verhaal wordt om de Engelsman in te lijven. Hij stapt namelijk niet zomaar in bij een nieuwe club. 

Potter, die ook begeerd zou worden door zijn oude werkgever Brighton, vertrok in april van 2023 bij Chelsea. Sindsdien is hij clubloos. Onlangs werd hij nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax, dat uiteindelijk in zee ging met Francesco Farioli. De salariseisen van Potter zouden de voornaamste reden zijn geweest voor het stranden van de onderhandelingen. Wel ziet Feyenoord hem nog als een kandidaat. De Rotterdammers werken aan de komst van voormalig Antwerp-coach Brian Priske, maar zien in de oud-Chelsea-manager een alternatief. 

Mocht Leicester er niet in slagen om Potter aan te stellen als nieuwe manager, dan schakelt het mogelijk door naar Carlos Corberán. Hij staat op dit moment nog aan het roer bij West Bromwich Albion.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.