Schotse spits Morgan verrast door EK-deelname met Schotland

Schotse spits compleet verrast door EK-oproep en breekt vakantie af

8 juni om 18:16

De droom van Lewis Morgan om ooit international te worden, had hij al uit zijn hoofd gezet. Maar de Schotse spits moest halsoverkop zijn vakantie afbreken omdat hij toch mee kan naar het EK in Duitsland.

'Van het Central Park naar de Allianz Arena in een handomdraai', schrijft de BBC over het sprookje waar Morgan zich in bevindt. De aanvaller van de New York Red Bulls had zijn familie al op bezoek in de Amerikaanse stad voor een vakantie. Maar plots kwam daar het bericht dat hij meeging naar Duitsland.

De familiereünie ging in de prullenbak. Donderdag werd de spits compleet verrast door het nieuws. "Mijn zus was op bezoek, mijn andere zus net geland en op het vliegveld van New York. Bitterzoet voor ze, maar iedereen was echt blij voor me. Wat een kans", vertelt hij tegen de Britse omroep.  "Het was heel hectisch, vlak na het moment", legt Morgan verder uit. De BBC vindt niet heel gek dat de spits is opgeroepen

"Het ging er vooral om om zo snel mogelijk bij de ploeg te komen. Ik dacht, net als veel mensen, in de VS is het uit het oog en uit het hart. Maar als je zo’n manager als ons hebt, die zo gedetailleerd te werk gaat, dan blijkt dat niet zo te zijn." Morgan werd zes jaar lang niet meer opgeroepen. Nu gaat hij met zijn land naar het EK. "Ik had me allang vervormd tot fan. Ik zag de groep groeien en dat was geweldig om te volgen. Nu ben ik bovenal opgewonden dat ik er onderdeel van mag zijn. Ik kom hier in de vorm van mijn leven aan."

Tijdens de laatste zestien MLS-optredens van Morgan scoorde hij negen keer en was hij goed voor drie assists. "Nu wil ik die impact ook op de nationale ploeg hebben."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.