'Juventus pusht voor Koopmeiners, biedt Atalanta drie spelers aan'

'Juventus pusht voor Koopmeiners, biedt Atalanta Bergamo drie eigen spelers aan'

8 juni om 16:27

Juventus dringt bij Atalanta steeds meer aan op een transfer van Teun Koopmeiners. De Oude Dame zou bereid zijn maar liefst drie eigen spelers in de deal te betrekken om de club uit Bergamo te overtuigen. 

Dat meldt het Italiaanse Tuttosport, dat weet dat Juventus bereid is aanvaller Moise Kean, verdediger Dean Huijsen en middenvelder Samuel Iling-Junior de andere kant op te laten vertrekken. Dat zou een flink stuk van de vraagprijs van Atalanta - zo'n 60 tot 70 miljoen euro - af moeten halen. 

Gian Piero Gasperini, de coach van Atalanta, zou fan zijn van Moise Kean en hem graag aan zijn elftal toe willen voegen. De 24-jarige spits zou zelf ook wel oren hebben naar een vertrek uit Turijn, helemaal gezien het feit dat de kans op Champions League-minuten groter lijkt bij Atalanta. Hoe de club uit Bergamo naar de eventuele komst van Huijsen en Iling-Junior kijkt, is niet bekend. 

Koopmeiners zelf zou al rond zijn met Juventus. De middenvelder van Oranje zou al akkoord zijn gegaan met een jaarsalaris van rond de vier miljoen euro. Thiago Motta, de nieuwe trainer van Juventus, ziet in Koopmeiners een topprioriteit deze zomer. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.