'Weg voor Koopmeiners naar Juventus ligt open'

'Liverpool grijpt mis, Juventus lijkt op weg middenvelder te strikken'

5 juni om 18:30

De weg voor een transfer van Teun Koopmeiners naar Juventus ligt volledig open. Dat stelt de toonaangevende transferexpert Matteo Moretto. De Oranje-international blijft namelijk het liefst in Italië.

Koopmeiners beleefde een ijzersterk seizoen bij Atalanta Bergamo. De ploegmaat van Charles De Ketelaere floreerde in een rol als aanvallende middenvelder. Hij scoorde vijftien keer en gaf zeven assists in 51 optredens voor de Europa League-winnaar. Daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld bij grotere clubs. Juventus zit achter hem aan, maar vanuit Engeland werd ook Liverpool met hem in verband gebracht.

Volgens de verslaggever van Relevo hebben The Reds niet de beste papieren. Koopmeiners is helemaal op zijn plek in Italië en wil het liefst blijven. Daarmee ligt de weg naar Juventus dus volledig open, klinkt het. La Vecchia Signora moet wel diep in de buidel tasten om de 26-jarige Nederlander los te weken bij de Serie A-concurrent. Atalanta hanteert een vraagprijs van zestig miljoen euro.

Ook La Gazzetta dello Sport lijkt op een transfer van Koopmeiners te rekenen. De roze sportkrant neemt de Oranje-middenvelder op in de verwachte opstelling van Juve voor het seizoen 2024/2025. Dat geldt opvallend genoeg ook voor Mason Greenwood. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.