"Genk met Heynen wel de top vier had gehaald”

“Genk had echt wel genoeg kwaliteit om minstens derde of vierde te worden"

8 juni om 13:26

Peter Croonen, voorzitter KRC Genk, kijkt vooruit naar een nieuwe start voor zijn club. Na een teleurstellend seizoen, dat eindigde met een verloren barragematch tegen KAA Gent, richt hij zijn hoop op de nieuwe coach en de verjongde kern van het team. 

"Ervaren coach en jong talent moeten voor betere groepsdynamiek zorgen," zei Croonen in Het Belang van Limburg. Hij benadrukte dat de eerste gesprekken met de nieuwe coach veelbelovend zijn en dat de combinatie van ervaring en jeugd een positieve invloed zal hebben op het team.

Ondanks de ontgoocheling over het mislopen van een Europees ticket, blijft Croonen optimistisch over de kwaliteit van het team. Hij erkent dat het seizoen vaak net niet goed genoeg was, vooral op cruciale momenten. "Het is duidelijk dat het in een seizoen van vaker ‘net niet’ dan ‘net wel’ te dikwijls misliep op de momenten dat we er moesten staan," legde hij uit. 

De prestaties in zowel de aanval als de verdediging lieten te wensen over, waardoor het team zijn beste niveau niet haalde. Croonen blijft echter overtuigd van de potentie binnen de ploeg. Bryan Heynen zou volgens hem het verschil gemaakt hebben. “Ik blijf ervan overtuigd dat er genoeg kwaliteit was om minstens derde of vierde te worden. Ik ben er zeker van dat we mét Bryan Heynen erbij in de play-offs de top vier hadden gehaald”.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.