‘Maxim De Cuyper start niet voor België’

Achterhoede van Rode Duivels? ‘Maxim De Cuyper start niet voor België’

8 juni om 13:14

De vriendschappelijke wedstrijd tussen de Rode Duivels en Luxemburg kan gezien worden als een generale repetitie voor de Rode Duivels voordat ze afreizen naar het Europees kampioenschap. De grote vraag is nu wie er in de basis start. RTBF maakt een voorspelling. 

Coach Domenico Tedesco heeft na zorgvuldig beraad gekozen om Casteels als doelman te laten starten. ‘Dat is een keuze die van groot belang is gezien de statistische gelijkwaardigheid tussen Casteels en zijn concurrent Sels’, klinkt het in de Franstalige nieuwszender. 

Beide keepers hebben volgens RTBF vergelijkbare prestaties neergezet in hun respectievelijke caps voor België, met elk vijf tegendoelpunten en evenveel clean sheets. Hoewel Sels indruk maakte met een penaltyredding tegen Engeland, is de beslissing gevallen op Casteels, die zich nu kan richten op zijn rol als opvolger van Thibaut Courtois.

Naast de keeperspositie zijn er nog veel andere posities die nog geen certitudes zijn. In de opstelling voor de wedstrijd tegen Luxemburg zijn er volgens RTBF meer cruciale keuzes gemaakt. Na de vele experimenten in de wedstrijd tegen Montenegro, lijkt Tedesco te streven naar een opstelling die het dichtst in de buurt komt van het team dat aan de aftrap zal staan tijdens het Europees kampioenschap. RTBF voorspelt deze elf: Casteels, Meunier, Witsel, Faes, Castagne, Vranckx, Mangala, De Bruyne, De Ketelaere, Lukaku, Doku.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.