Meunier maakt zich op voor EK: "Percentage was misschien wel nul"

7 juni om 13:29
Laatste update: 7 juni om 13:30

Thomas Meunier gaat mee naar het EK. Meunier heeft bondscoach Domenico Tedesco kunnen overtuigen door zijn uitstekende prestaties bij Trabzonspor, want daarvoor speelde hij nauwelijks.

"Met wie me in januari had gezegd dat ik de EK-selectie zou halen, had ik hard gelachen", aldus Meunier bij Het Laatste Nieuws. "Dat percentage was misschien wel nul.  Voor sommigen was Trabzonspor misschien een vreemde keuze, maar ik moest gewoon kiezen voor een club waar ik kon spelen. Ik zou ook liever voor Real, Bayern of City voetballen, maar dat was niet meteen mogelijk." 

In Turkije voelde hij zich meteen goed. "Daarom heb ik voor Trabzonspor gekozen en dat was top, van de eerste tot de laatste dag. De coach zei me dat ik alles zou kunnen spelen en hij me opnieuw wou lanceren. De laatste keer dat ik zo veel gespeeld heb, dateert van 2015. Ik leef opnieuw. Of ik in Duitsland ook ga spelen? Ik ben er klaar voor en zal m'n job doen. Op zo'n EK kan er zo veel gebeuren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.