Vertonghen en Theate missen openingsmatch EK Rode Duivels

‘Vertonghen en Theate missen openingsmatch EK, meer hoop bij Tielemans’

7 juni om 10:01

Bondscoach Domenico Tedesco dient vrijdag zijn definitieve EK-selectie in bij de UEFA voor het EK 2024 in Duitsland. Jan Vertonghen en Arthur Theate worden bij de selectie verwacht, maar raken wellicht niet fit voor de openingsmatch tegen Slovakije, meldt De Gazet van Antwerpen.

Vertonghen en Theate worden gezien als twee basispionnen bij De Rode Duivels. Het is zeer twijfelachtig of zij op tijd speelklaar geraken voor de eerste oefenmatch op 17 juni tegen Slovakije.

Youri Tielemans en Aster Vranckx sukkelen ook nog met blessureleed. Voor Tielemans en Vranckx is er meer hoop op het halen van de eerste EK-match van De Rode Duivels. Dit geeft bondscoach Tedesco weer meer mogelijkheden.

Vertonghen, Theate, Tielemans en Vranckx zijn nog altijd onzeker bij de voorlopige selectie van De Rode Duivels. Toch worden alle vier de Rode Duivels verwacht in de definitieve selectie van Tedesco. De kans bestaat dat Mandela Keita of Arne Engels nog als 26e speler worden toegevoegd aan de selectie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.