"75 miljoen euro voor De Bruyne is veel geld, maar niet zo onlogisch"

6 juni om 13:35

Kevin De Bruyne kan deze zomer de overstap naar Saudi-Arabië maken. De Rode Duivel kan daar 75 miljoen euro per seizoen verdienen. Volgens arbeidseconoom Stijn Baert is dat zeker geen abnormaal salaris.

"Het bedrag op zich verbaast me niet zo", aldus Baert bij Gazet Van Antwerpen"Wat merchandising betreft is De Bruyne het equivalent van misschien tien andere gewone spelers. Het is dan gewoon een kwestie van vraag-en-aanbod. Als er zo'n loon op tafel komt, is dat vooral omdat iemand dat wil betalen. Ik zeg het nogmaals: 75 miljoen euro per jaar is veel geld, maar niet zo onlogisch."

Heel wat sterren uit die competitie verdienen namelijk nog meer. "Het is evident dat De Bruyne zijn potentiële salaris zal afmeten aan andere voetballers van zijn kaliber. Jongens die evenveel toegevoegde waarde hebben als hij en dan kijken we naar de categorie Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema... Allemaal mannen die al in Saudi-Arabië voetballen. Je moet dan zien dat Kevin De Bruyne financieel in dat rijtje past. Zo werkt de markt."

De grootverdiener in Saudi-Arabië is nog altijd Ronaldo met een jaarloon van 173 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.