Vercauteren over vertrek bij Anderlecht: "Probleem waren de anderen"

6 juni om 12:16

Frank Vercauteren is momenteel technisch directeur bij de KBVB. Hij treedt dus op als een soort mentor van bondscoach Domenico Tedesco, al lukte dat bij Vincent Kompany niet.

"Ik ben altijd een opleider geweest", aldus Vercauteren bij HUMO. "In plaats van jonge spelers te helpen stel ik me nu ten dienste van een jonge trainer. Met Domenico samenwerken is ook voor mij een leerproces, en soms zelfs een openbaring. Maar ik ben rustiger. Domenico is wat… prikkelbaarder. En ik kan mijn ervaring inbrengen. Dit wordt zijn eerste EK. Ik heb er als speler één meegemaakt, en twee WK’s."

Bij Anderlecht was hij mentor van Kompany, maar dat verliep minder goed. "Met Vincent had ik niet dezelfde band als met Domenico. We deelden ook niet altijd dezelfde visie, maar dat wist ik vooraf. Het grote probleem waren de anderen. Laten we zeggen dat het anders opgelost had kunnen worden". Vercauteren wenst hem dan ook succes bij Bayern. "Bayern is echt iets voor hem. Vincent is niet Burnley, maar Bayern, City, Chelsea, Barcelona. Dát is z’n natuurlijke biotoop."

Vercauteren was hoofdcoach bij Anderlecht toen Kompany nog speler-trainer was. In augustus 2020 werd hij aan de deur gezet.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.