'Atalanta en Inter hebben Sugawara op de korrel: vraagprijs 10 miljoen'

'Atalanta en Inter hebben Sugawara op de korrel: vraagprijs 10 miljoen'

6 juni om 08:10

Yukinari Sugawara zou zomaar eens naar Atalanta kunnen vertrekken. De Italiaanse club heeft interesse in de verdediger van AZ, net als Inter.

Dat meldt La Gazetta dello Sport, dat Sugawara bestempelt als 'een van de beste flankspelers in de Eredivisie'. De Italiaanse krant benoemt niet alleen de verdedigende kwaliteiten van de 23-jarige Japanner, maar ook zijn aanvalsdrang. Die combinatie is in Italië niet onopgemerkt gebleven. Het feit dat Sugawara nog maar één jaar onder contract staat bij AZ maakt hem nog aantrekkelijker.

De Italianen verwachten dat Sugawara voor een bedrag van rond de tien miljoen euro mag vertrekken uit Alkmaar. Bij Europa League-winnaar Atalanta zou hij de flanken van coach Gian Piero Gasperini kunnen versterken, klinkt het. Ook Simone Inzaghi, trainer van Internazionale, zou in Sugawara een welkome versterking zien voor de rechtsbackpositie waar normaal gesproken Denzel Dumfries ook aanspraak op maakt. 

Naast Atalanta en Inter zouden ook 'andere buitenlandse clubs' interesse tonen in Sugawara. Om welke clubs het gaat, is niet bekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.