LIVE-Discussie: JPL-Denen oefenen voor EK nog tegen Zweden

LIVE-Discussie: Eriksen schenkt Denemarken alsnog de zege tegen Zweden

5 juni om 20:55
Laatste update: 5 juni om 20:55

Denemarken is begonnen aan de voorbereiding op het EK en doet dat meteen met een Scandinavisch derby. De Denen, met heel wat JPL-geweld in de ploeg, staan in een oefenpartij tegenover Zweden.

De Denen wisten zich met enige moeite te kwalificeren voor het EK na een nek-aan-nek race met Slovenië. Het eindige uiteindelijk wel eerste met hetzelfde aantal punten als de Slovenen en mag zich opmaken voor het EK, waarin Engeland, Servië en opnieuw de Slovenen de tegenstanders zijn in de groepsfase.

Bij de Denen krijgen we op het EK mogelijk ook heel wat (ex-)spelers uit de JPL te zien. Met Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Anders Dreyer en Kasper Dolberg lopen er al vier spelers van RSC Anderlecht rond bij de Denen, terwijl ook Jacob Bruun Larsen een verleden heeft bij paars-wit. Daarnaast zal Denemarken op het EK ook rekenen op Andreas Skov Olsen (Club Brugge) en Joakim Maehle (ex-KRC Genk). Enkel de laatstgenoemde start tegen de Zweden.

Opstelling Denemarken: 

Voor de Zweden opnieuw geen EK nadat het in de groep van onze Rode Duivels pas op de derde plek eindigde. Het moet zich nu richten op de Nations League en de kwalificatie voor het WK. Daarin zullen sterkhouders Dejan Kulusevski en Alexander Isak opnieuw een grote rol moeten spelen, terwijl Union-spits Gustaf Nilsson mogelijk ook nog belangrijk kan worden.

Opstelling Zweden: Nog niet bekend

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.