LIVE-discussie: Uitblinker De Bruyne straft foutje van Sarkic af

5 juni om 21:19
Laatste update: 5 juni om 21:19

De EK-gekte kan bijna begin, maar voor het toernooi ook van start gaat, wordt er nog even geoefend. Dat doen de Rode Duivels woensdagavond tegen Montenegro, dat naast deelname aan het EK greep.

Bij onze Rode Duivels zien we geen Arthur Theate, Jan Vertonghen, Youri Tielemans en Aster Vranckx. Het viertal sukkelt nog met blessures en is er tegen Montenegro niet bij. Dat geeft bondscoach Domenico Tedesco wel de kans om wat pionnen uit te testen, waaronder Club Brugge-uitblinker Maxim De Cuyper. De linksachter mag tegen Montenegro debuteren als international.

Daarnaast zien we ook Axel Witsel terugkeren bij de nationale ploeg. Hij kwam sinds het EK niet meer in actie voor de Rode Duivels, maar is nu wel helemaal terug. Een basisplek zit er echter nog niet in.

Opstelling Rode Duivels:

Tegenstander Montenegro krijgen we niet op het EK te zien, nadat het pas op de derde plek eindigde in groep G. Het zag Hongarije en Servië voor hen eindigen en wel een ticket pakken voor het toernooi. Toch zal coach Robert Prosinecki (ex-Standard) hopen op een goed resultaat.

Veel bekende namen heeft Montenegro niet rondlopen in het team, al zal men ongetwijfeld wel rekenen op de ervaren en misschien wel meest bekende Montenegrijn Stevan Jovetic, die op 34-jarige leeftijd nog steeds uitkomt voor Olympiakos.

Opstelling Montenegro:

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.