'KRC Genk ziet extra pion vertrekken, verdediger kijkt uit naar andere uitdaging'

5 juni om 16:20

KRC Genk staat komende zomer weer voor heel wat veranderingen en zal verschillende spelers zien vertrekken. Naast Bilal El Khannouss en al zeker Maarten Vandevoordt staat ook Mark McKenzie op het punt om de club te verlaten.

De 25-jarige Amerikaan gaat zijn laatste contractjaar in bij KRC Genk en heeft volgens Het Belang van Limburg inmiddels ook aangegeven dat contract niet te zullen verlengen. Hij kijkt uit naar een nieuwe uitdaging, waardoor hij komende zomer zal vertrekken.

McKenzie werd begin 2021 voor iets meer dan vijf miljoen euro weggehaald bij Philadelphia Union en kende periodes met ups en downs bij Genk. Dit seizoen was hij wel een vaste basispion en speelde hij 44 partijen voor de Limburgers, waarin hij goed was voor één doelpunt en drie assists.

Door het vertrek van McKenzie zal men bij Genk ook op zoek gaan naar een vervanger. Matte Smets werd al gelinkt aan de Limburgers, maar de STVV-verdediger schermt ook met interesse van flink wat meer clubs. Daarnaast worden ook jonkies Josue Kongolo (18) en Brad Manguelle (16) naar de A-kern gehaald.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.