Rooney ziet Rode Duivels het EK niet winnen: "Maar ze zullen wel kans maken"

5 juni om 15:40

Het EK staat voor de deur en we kunnen serieus uitkijken naar de prestaties van onze Rode Duivels. Die beginnen alweer ambitieus aan het toernooi, al is onze nationale ploeg verre van favoriet. Dat vindt ook Wayne Rooney.

De voorbije jaren waren de Rode Duivels nog één van de favorieten voor eindwinst, maar dat is nu helemaal anders. Toch zal Domenico Tedesco samen met pionnen zoals Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku hopen op een mooi toernooi. Rooney gelooft ook dat ons land iets kan tonen op het EK.

"België zit in een overgangsfase. Sommige spelers zijn al wat ouder en daar komen nu jonge mannen bij. De Rode Duivels zullen sowieso wel kans maken, want doorheen de jaren zagen we al hoe goed ze zijn op toernooien", geeft hij aan bij Sporza.

Maar een favoriet vindt hij België niet. De Engelse ex-voetballer ziet toch enkele andere landen meer aanspraak maken op de eindwinst. "Voor mij zijn dé toplanden Engeland, Frankrijk en Portugal. Al zal Duitsland ook gevaarlijk zijn in eigen land", klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.