Voetbalicoon Del Piero lovend over De Bruyne

Voetbalicoon Del Piero lovend over De Bruyne: “Kan op vijf à zes posities spelen”

30 mei om 22:22
Laatste update: 30 mei om 23:36

Alessandro Del Piero, de voormalige icoon van Italië, blikt vooruit op het EK 2024 en dan in het bijzonder op de kwaliteiten van Kevin De Bruyne. Del Piero is momenteel in België voor de Circus Cup. Del Piero speelt op 2 juni samen met andere voetballegendes een benefietmatch op Sclessin.

Del Piero wordt gevraagd naar de kwaliteiten van De Bruyne. “Het is een speler die alles kan, hij kan op vijf à zes posities spelen, het is ongelooflijk. Hij kan scoren, assists geven, maar hij slaagt erin het spel te verbinden”, deelt Del Piero aan DAZN.

Del Piero vertelt verder over De Bruyne voor het EK 2024 van De Rode Duivels in Duitsland. “Hij kan in één tijd spelen, dat zie ik graag. Hij houdt de bal bij, begrijpt het spel. Het is een uitzonderlijke speler”, geeft een complimenteuze Del Piero aan.

De 49-jarige Del Piero wist zelf ook een flinke indruk achter te laten op de voetbalvelden. Del Piero bleef Juventus trouw, waar de speler maar liefst 705 matchen afwerkte. Hierin wist Del Piero 290 doelpunten te maken en 172 assists te geven. Namens Italië speelde Del Piero 91 interlands en maakte hij 27 doelpunten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.