Alessandro Del Piero over Rode Duivels EK Duitsland

Del Piero schat EK-kansen Rode Duivels in: "Interessante mix van spelers"

30 mei om 20:30

Voormalig topvoetballer Alessandro Del Piero heeft de EK-kansen van de Rode Duivels ingeschat. Volgens hem is de huidige selectie te vergelijken met die van Italië in 2020. 

Del Piero acht de kans reëel dat België een sterke prestatie kan neerzetten op het EK. "Ik ga hen geen outsiders noemen, want dat is niet correct", zegt Del Piero bij Eleven DAZN. "Ze lijken iets minder sterk dan vorige jaren. Het is dus het goede moment om het tegendeel te bewijzen."

Volgens Del Piero bestaat de spelerskern uit een interessante mix. "Het is een mix van kampioenen die al gewonnen hebben en verschillende internationale wedstrijden op de teller hebben, en daarnaast spelers met minder ervaring", aldus Del Piero. "Veel zal afhangen van hoe ze het tornooi benaderen, welke mentaliteit ze tonen en wat ze willen bereiken."

Del Piero ziet gelijkenissen met de Italiaanse selectie in 2020, die het EK toen wisten te winnen. "Italië zat vier jaar geleden in een gelijkaardige situatie. Je weet het nooit, alles kan", besluit de Italiaan. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.