'Piqué aangeklaagd in corruptiezaak, zou miljoenen ontvangen'

'Piqué is aangeklaagd in corruptiezaak, oud-verdediger zou miljoenen ontvangen'

30 mei om 22:06
Laatste update: 30 mei om 23:37

Gerard Piqué is in staat gesteld van beschuldiging in de veelbesproken corruptiezaak rondom de Spaanse Super Cup. Eerder werd ook ex-bondsvoorzitter Luis Rubiales beschuldigd.

Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder AS. Het gaat om de zaak rond de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië. De Barça-legende zou vanwege een afspraak jaarlijks liefst vier miljoen euro ontvangen via zijn bedrijf Kosmos, om te verzekeren dat de duels in Saudi-Arabië konden worden gespeeld. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek gedaan naar corruptie, administratieve fraude en witwassen bij de Spaanse voetbalbond RFEF.

Sinds 2020 is Saudi-Arabië de gastheer van het toernooi om de Spaanse Super Cup, dat wordt afgewerkt in twee halve en één finale. Er zou zo’n veertig miljoen euro betaald worden door Saudi-Arabië. Bij het aangaan van de deal was Piqué nog speler van Barcelona.

De voormalig topverdediger heeft de aantijgingen altijd weersproken. "Ik weet hoe ik een zakendeal moet scheiden van voetbal. Ik heb geen hulp gekregen. Als je me vertelt dat vanwege een commerciële overeenkomst de competitie wordt beïnvloed, heb je geen idee wie ik ben. In de wereld waarin wij werken, is een commissie van 10 procent in overeenstemming met de marktstandaarden", liet Piqué weten.

Eerder werd onder anderen Luis Rubiales aangehouden. De oud-voorzitter wordt ervan verdacht fraude te hebben gepleegd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.