VP's Belgische wensenlijstje van Kompany

Het Belgische wensenlijstje van Kompany: VP ziet acht bekenden als transferoptie

31 mei om 14:50
Laatste update: 31 mei om 14:50

Een Belg aan het roer van een Europese grootmacht! Vincent Kompany is de eerste landgenoot die als trainer echt van het neusje van de zalm mag proeven. Aangezien Bayern München een kwakkeljaar beleefde, kondigt er zich een grondige renovatie van de spelerskern aan. Bij Burnley FC trok Kompany verschillende Belgen en/of jongens uit de Jupiler Pro League aan. Herhaalt hij die strategie in Beieren? Dan heeft VoetbalPrimeur.be al een selecte keuze klaar.

Johan Bakayoko (PSV)
In de wandelgangen wordt de Rode Duivel al aan een overstap naar Bayern gekoppeld. De aanstelling van Kompany is daar uiteraard niet vreemd aan. In ieder geval heeft Bakayoko zich in het boerenjaar van PSV in de kijker gespeeld bij zowat de gehele Europese top. De naam van Liverpool FC duikt ook vaak op, eigenlijk om dezelfde reden: met Arne Slot is daar een trainer aan het roer gekomen die Bakayoko erg goed kent. Steekt Kompany hem de loef af? PSV ziet het hoe dan ook graag gebeuren. De lampenclub mikt op (minstens) 50 miljoen euro.

Yannick Carrasco (Al Shabab)
Van de woestijn naar de Europese top? Het zou niet iedereen gegeven zijn, maar Carrasco bewees al dat hij de switch kan maken. In zijn twintiger jaren pikte de aanvaller na een Chinese passage moeiteloos in bij Atlético Madrid. Voor die club scoorde hij zelfs in de finale van de Champions League. Het talent om bij Der Rekordmeister mee te draaien bezit Carrasco ongetwijfeld. Ook de ambitie?

Koen Casteels (VFL Wolfsburg)
Al enkele maanden verheugt de Limburger zich op zijn transfervrije status voor deze zomer. Voorlopig klopt echter niet de Europese elite aan de deur, maar wel RSC Anderlecht en enkele Saoedische clubs. Misschien werpt Kompany hem wel een interessante boei toe? Manuel Neuer uit de elf spelen, dat wordt aartsmoeilijk, maar doublure zijn in de Allianz Arena is ook al een bewonderenswaardige positie. Op het EK wil Casteels zich nog wat verder vooraan de vitrine plaatsen.

Kevin De Bruyne (Manchester City)
Zou het? Meer dan ooit gonst het van de geruchten dat het huwelijk tussen City en KDB binnenkort ten einde loopt. Buiten Europa houden verschillende kapers zijn beslissing angstvallig in de gaten, maar eigenlijk zou dat zonde zijn. Er zitten zeker nog enkele jaren bij de absolute top in. Nu Thomas Müller op zijn laatste benen loopt, kan Bayern misschien wel een megaslag slaan. In de Bundesliga kent men de klasse van De Bruyne al langer dan vandaag. 

Bilal El Khannouss (KRC Genk)
Hij werd al genoemd bij Bayer Leverkusen. Hoewel die club Bayern dit seizoen naar de kroon stak, zou een transfer richting München nóg wat hoger aangeschreven staan. Het Genkse goudhaantje hoeft zich op technisch vlak geen zorgen te maken. Van alle parels uit de JPL lijkt hij op dit moment het meest gemaakt voor een blitzcarrière. En met een coach die je goed kent en met wie je gemakkelijk kan communiceren … 

George Ilenikhena (Royal Antwerp FC)
Na zijn winnende treffer tegen Barça, als één van de jongsten aller tijden op het kampioenenbal, staat Ilenikhena in ieders scoutingssysteem. Wees maar zeker dat die magische avond ook Bayern ter ore is gekomen. Los daarvan scoorde de zeventienjarige trouwens nog een tiental doelpunten. De berg richting de Duitse reus beklimmen komt voorlopig nog te vroeg. Maar kopen en meteen verhuren, dat zou financieel aantrekkelijk kunnen klinken.

Amadou Onana (Everton FC)
Wat extra power op de middenstrook kan Bayern best gebruiken. Als Onana één kwaliteit kan bijbrengen, is het dat wel. Bij The Toffees was niet alles rozengeur en maneschijn, maar de verwachting is niettemin dat de EK-ganger straks voor een fors bedrag verkast. Een heleboel gegadigden dingen naar zijn hand. Als Bayern en Kompany zich in dat rijtje scharen, zal Onana die stap zeker overwegen. Een voordeel: met Hoffenheim en Hamburg SV staan er al twee Duitse clubs op zijn cv.

Antonio Nusa (Club Brugge)
Nog zo'n jongeling uit de JPL met een oeverloos potentieel. Afgelopen winter had Nusa eigenlijk al een transfer naar de Premier League te pakken, totdat de medische proeven het licht van groen op rood deden verspringen. Intussen lijkt Nusa van het gros van zijn lichamelijke klachten verlost. De pijlsnelle Noor past als profiel perfect bij de Beierse huisstijl. Als Kompany hem kan kneden en efficiënter maken, zit er misschien wel een tweede Leroy Sané aan te komen.