Selectie beloften Rode Duivels boordevol JPL-talenten

Selectie van beloften Rode Duivels tegen Marokko boordevol JPL-talenten

30 mei om 18:25

Terwijl de Rode Duivels zich voorbereiden op het EK in Duitsland, reizen de Belgische beloften naar Marokko voor een vriendschappelijke wedstrijd. De selectie van de Belgische beloften werd donderdag bekendgemaakt. Ze zullen op 4 juni in Rabat de Marokkaanse U23, onder leiding van Issame Charaï, ontmoeten. 

De Marokkaanse selectie bevat ook enkele bekende gezichten uit de Belgische competitie, zoals Zakaria El Ouahdi van KRC Genk en Amine Et-Taïbi van Club NXT. Charaï, die in België bekend is van zijn tijd bij Lierse SK, KV Mechelen en Sint-Truiden, en zijn rol als hulpcoach bij OH Leuven naast Marc Brys, leidt het Marokkaanse jeugdteam.

De selectie van de Belgische U21, onder leiding van Gill Swerts, bestaat uit een mix van spelers uit binnen- en buitenlandse clubs. Vier spelers van STVV zijn geselecteerd, en in totaal spelen twaalf van de negentien geselecteerden voor een Belgische club. Enkele namen in de selectie zijn Jorne Spileers (Club Brugge), Pierre Dwomoh (Antwerp), Tobe Leysen (OHL), Rein Van Helden (STVV), Malick Fofana (Olympique Lyon) en Samuel Mbangula (Juventus). Deze jonge talenten zullen in Rabat proberen indruk te maken.

Volledige selectie:

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.