Eto’o stelt interim-coach aan, Brys dubbel bezet bij Kameroen

Eto’o stelt eigen interim-coach aan, positie Brys dubbel bezet bij Kameroen

29 mei om 07:34
Laatste update: 29 mei om 07:59

Marc Brys had zich het bondscoachschap bij Kameroen waarschijnlijk anders voorgesteld. De voormalige hoofdtrainer van OH Leuven en STVV is verzeild geraakt in een ware soap. Brys botste met voorzitter Samuel Eto’o die vervolgens zijn eigen interim-bondscoach aanwees met assistent en fysiektrainer.

Brys wordt al langere tijd in het ongewisse gehouden over zijn toekomst als bondscoach van Kameroen. Brys werd aangesteld door de minister van sport. De aanstelling van Brys als bondscoach wordt alleen niet erkend door Fecafoot, de voetbalbond van Kameroen.

Er werd een verzoeningspoging gedaan tussen bondsvoorzitter Eto’o en Brys, maar dit liep redelijk uit de hand. Binnen vijf minuten verliet Brys het gebouw, waarna de Fecafoot opnieuw een statement naar buiten bracht via de officiële kanalen.

“De bondsvoorzitter herinnerde de bondscoach eraan dat de voetbalbond zijn werkgever is en dat hij verantwoordelijk gehouden zou worden voor zijn tekortkomingen. Voor hij de kamer verliet, vuurde meneer Brys een reeks verwijten en verbale agressie richting meneer Eto’o af”, klonk het bij de voetbalbond.

Kort daarna volgende een nieuw statement van de bond van Kameroen. Hierin werd aangegeven dat Fecafoot en Eto’o na een spoedvergadering hadden besloten om Brys en zijn assistenten aan de kant te schuiven. “Dit door het ongepaste gedrag van de heer Brys.”

Er is officieel nog geen ontslag van Brys naar buiten gebracht, maar het lijkt er nu op dat de functie van bondscoach van Kameroen dubbel bekleed wordt. Martin Ndtoungou Mpile is aangesteld als interim-bondscoach, geassisteerd door David Pagou en Narcisse Tinkeu Nguimgou.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.